r Stichting Codenz - Stichting Codenz
Stichting Codenz

Het Zuiderlicht

Je ontwikkelen tot een unieke persoonlijkheid. Daar draait het om op Protestans Christelijke basisschool Het Zuiderlicht in Dronten. Onze school, gelegen in Dronten-Zuid, staat bekend om de eigentijdse manier van werken. 

Op Het Zuiderlicht houden we van open communicatie en zijn we eerlijk over wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten. 

 

De school is, zodra de lessen zijn begonnen, op slot. Dat doen we uit veilheidsoverweging en dat betekent dus niet dat u niet welkom bent.

Maak gerust een afspraak met onze directeur Evert Morren voor een kennismakingsgesprek.
Dan komt u er vanzelf achter of uw gezin bij Het Zuiderlicht past en onze school bij uw gezin. 

Waar staan we voor?

Ontwikkelen doe je samen is de visie van Het Zuiderlicht. We werken van ook vanuit de samenwerkingsdriehoek kind, ouder en leerkracht. Bij ons leren de kinderen eigenaar worden van hun eigen leerproces.

We begeleiden de leerlingen bij de acceptatie van hun eigen grenzen en leren ze omgaan met zichzelf, de ander en de wereld om hen heen. Zo willen we het maximaal haalbare uit het kind halen. 

 

Het Zuiderlicht maakt gebruik van de kennis en vaardigheden van een eigen intern begeleider, een onderwijs assistent, een vakleerkracht gym, een Remedial Teacher, een motorisch Remedial Teacher, een dyslexie specialist, twee leescoördinatoren en een ICT'er. 

We besteden veel aandacht aan cultuur en werken daarvoor samen met De Meerpaal.   De groepen

Informatie volgt ...Onderwijsaanbod

De Kanjertraining loopt als een rode draad door Het Zuiderlicht. Juist doordat we voor een eventueel conflict bespreken en oefenen hoe je zou moeten en kunnen handelen, loopt een ruzie minder snel uit de hand. Onze school is voorstander van deze manier van werken en volgt met regelmaat teamscholing.

 

Bijzonder trots zijn we op onze gloednieuwe Wetenschap en Techniek lokaal. Twee keer per week komen leerlingen in deze klas dingen ontdekken en ervaren. Ook kan er geproefd worden in de eigen keuken.

 

Op Het Zuiderlicht willen we dingen soms dingen net even anders doen omdat we daarin kansen en mogelijkheden zien. Zo beginnen we iedere dag met een taal/leesactiviteit van een half uur. De bibliotheek wordt dan bemand door twee ouders en kinderen lopen blij in en uit.

Onze leerkrachten lopen in de kleine pauze allemaal buiten. We zijn allemaal betrokken en begeven ons tussen de kinderen op ons heerlijk grote plein. Ook hebben we de beschikking over een prachtig Johan Cruyff court. 

Voor het derde jaar hebben wij een combi groep 2/3 en daar zijn we uniek in! We kijken naar de talenten van kinderen en begeleiden ze spelenderwijs. Voor de meer begaafde leerling zijn er Plusprojecten vanaf groep 1. We dagen de kinderen van jongs af aan uit om nieuwe dingen te ontdekken. De slimme kleuterkist is daar een voorbeeld van. Verder biedt Het Zuiderlicht met de inzet van ouders verschillende thema’s aan waarbij wordt gekeken wat bij het kind past. Er wordt in blokken van 6-8 weken gewerkt aan onder andere Spaans, Chinees en scheikunde.

Op donderdagmiddag komen kinderen uit de groepen 6 en 7 van alle Codenz scholen naar Het Zuiderlicht voor de Da Vinci klas. Een Plusgroep waar onder leiding van een leerkracht wordt gewerkt aan uitdagende projecten.Betrokkenheid ouders

Na het kennismakingsgesprek volgt een startgesprek er achter te komen wat een nieuwe leerling nodig heeft. Maar ook om te bespreken wat een ouder school kan bieden en wat Het Zuiderlicht van de ouders/verzorgers verwacht.

Na een aantal weken gaan onze leerkrachten op huisbezoek bij iedere nieuwe leerling. We zijn trots op de grote ouderbetrokkenheid binnen onze school. Er is een actieve oudercommissie en de medezeggenschapsraad is zeer betrokken bij alles wat er gebeurt.
BEZOEK DE SITE

Contact

Meer informatie over Het Zuiderlicht kunt u vinden op de website van de school:
www.zuiderlichtdronten.nl/

 

Ook kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken en voor een rondleiding.

 

Het Zuiderlicht 

Langstraat 48
8251 VH Dronten
T |  0321-315943
E | hetzuiderlicht@codenz.nl
 
Directie: dhr. Evert Morren


Toelichting op de cookies  Privacydocument

Stichting Codenz
× sluit

Scholen die uitgaan van de stichting Codenz

Binnen onze stichting zijn 9 scholen aangesloten. U kunt snel meer informatie over elke school vinden door een school te selecteren. Bezoek de schoolsites voor uitgebreide informatie.


DRONTEN
Aan Boord
Christiaan Huygens (Afdeling voor hoogbegaafden, onderdeel van Het Kompas)
Codenz
De Zevensprong
Het Kompas
Het Zuiderlicht

SWIFTERBANT

BIDDINGHUIZEN

ZEEWOLDE
Christiaan Huygens (loc. Zeewolde - afdeling voor hoogbegaafden)
De Regenboog
De Richtingwijzer
Het Mozaïek

Overzicht Codenz scholen