r Stichting Codenz - Stichting Codenz
Stichting Codenz

Het Kompas

Je bent bijzonder! Die slogan is te vinden in ieder lokaal van Protestants Christelijke basisschool Het Kompas in Dronten. Onze school, gelegen in de wijk Manege-Landmaten, staat bekend om de persoonlijke benadering. 

 


Waar staan we voor?

We zien ieder kind, iedere dag. Onze visie is dat kinderen van daaruit gaan leren. We investeren in het sociaal klimaat, want voor kinderen is de omgeving bepalend. De groepen

Op school werken we sinds dit schooljaar volgens het instructiecircuit. De leerkracht richt zich op kleinere groepen om zo betere kwaliteit te kunnen leveren. Per vak is hiervoor uiteraard andere groepsindeling en die indeling verandert met de ontwikkeling van de kinderen.

 

Door het werken in het instructiecircuit zien we een positieve verandering in de manier van werken van onze leerlingen. Voor de snelle leerling is er meer interactie. De leerling die meer weet, vertelt dit gemakkelijker. De middengroep weet zich gehoord omdat er ook aandacht voor hen is.

 

De groep die wat lastiger leert is door deze vorm van instructie meteen alert omdat alles op het juiste niveau, met duidelijke uitleg, wordt aangeboden. Jij bent bijzonder! komt extra tot leven in de school door deze aanpak.Onderwijsaanbod

Het Kompas is een maakt gebruik van de kennis en vaardigheden van een eigen intern begeleider, een onderwijs assistent, een vakleerkracht gym en een specialist dyslexie.

Ouders verzorgen (in samenwerking met een leerkracht) Pluswerk voor de leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Voor de snelle leerling in groepen 7/8 is er de mogelijkheid om bridge les te volgen.  

De Kanjertraining staat centraal op Het Kompas. Juist doordat we voor een eventueel conflict bespreken en oefenen hoe je zou moeten en kunnen handelen, loopt een ruzie minder snel uit de hand. Onze school is voorstander van deze manier van werken en volgt met regelmaat teamscholing en heeft het meest recente cursusmateriaal in de groepen ter beschikking.

 

In samenwerking met de Kunstwerkplaats van De Meerpaal ontwikkelen we ateliers voor de groepen 1 tot en met 8. We werken dan schoolbreed aan een thema rond muziek of beeldende vorming.

De wereld ori├źnterende  vakken (vanaf groep 5) worden steeds meer in samenhang gegeven, zodat het thema echt gaat leven voor de kinderen. Betrokkenheid ouders

De persoonlijke benadering staat bij ons voorop. Daarom is er iedere week de mogelijkheid om in te tekenen voor een contactmoment met de leerkracht.

We vinden het vervelend als ouders/verzorgers hun vragen/problemen zouden laten liggen tot een volgende spreekavond. De spreekavonden kunnen daarom gebruikt worden voor meer specifieke gesprekken op maat.
BEZOEK DE SITE

Contact

Meer informatie over Het kompas kunt u vinden op de website van de school:
www.hetkompasdronten.nl

 

Ook kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken en voor een rondleiding.

 

Het Kompas 

Concourslaan 2
8252 GJ Dronten
T |  0321-313235
E | hetkompas@codenz.nl
 
Directie: Kees van Garderen


Toelichting op de cookies  Privacydocument

Stichting Codenz
× sluit

Scholen die uitgaan van de stichting Codenz

Binnen onze stichting zijn 9 scholen aangesloten. U kunt snel meer informatie over elke school vinden door een school te selecteren. Bezoek de schoolsites voor uitgebreide informatie.


DRONTEN
Aan Boord
Christiaan Huygens (Afdeling voor hoogbegaafden, onderdeel van Het Kompas)
Codenz
De Zevensprong
Het Kompas
Het Zuiderlicht

SWIFTERBANT

BIDDINGHUIZEN

ZEEWOLDE
Christiaan Huygens (loc. Zeewolde - afdeling voor hoogbegaafden)
De Regenboog
De Richtingwijzer
Het Mozaïek

Overzicht Codenz scholen