Nieuws

Rijdende concertzaal bezoekt basisscholen Het Zuiderlicht en Christiaan Huygens Dronten

Image
De Classic Express. Foto: Codenz

De leerlingen van basisscholen Het Zuiderlicht en Christiaan Huygens Dronten krijgen vandaag voor de tweede dag op rij een concert voorgeschoteld.

De scholen werden gisteren en worden vandaag bezocht door de eerste rijdende concertzaal ter wereld. Schoolleider Caroline Beijers: ‘In samenwerking met De Meerpaal hebben onze cultuurcoördinatoren Petra Nijenhuis en Daniëlle Knol deze prachtige ervaring voor onze leerlingen geregeld. We zijn de omwonenden aan De Langstraat heel dankbaar voor hun begrip.’ Drie dagen lang is de parkeerplaats aan De Langstraat 48 afgesloten vanwege dit evenement.

Amsterdams Concertgebouw

Petra Nijenhuis: ‘In de Classic Express wordt de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw nagebootst. Hoe bijzonder is dat?’ Christiaan Huygens Dronten is één van de twee scholen in Dronten die ‘Cultuur trede 3 school’ is. Dat betekent dat er veel ruimte is voor cultuur binnen het onderwijsaanbod. ‘Nu Het Zuiderlicht en Christiaan Huygens in één gebouw samenwerken, worden kansen zoveel mogelijk gezamenlijk gegrepen,’ aldus Caroline Beijers.